Gabriel Resources a inregistrat un profit net de 2,1 milioane dolari in trimestrul III din 2013, perioada in care a primit o rambursare echivalenta cu 4 milioane de dolari de la autoritatile din Romania, in contul taxelor, penalitatilor si dobanzilor platite anterior, potrivit raportului trimestrial al companiei, citat de CBC.ca.

Compania estimeaza la 1,5 miliarde dolari costul de pornire a productiei la proiectul minier de la Rosia Montana, se arata in raportul companiei.

Suma este cu aproximativ 100 de milioane dolari mai mare decat estimarea din octombrie 2012, si ea majorata fata de o estimare anterioara de 876 milioane dolari.

Actiunile Gabriel Resources au scazut sensibil pe bursa din Toronto, pe fondul incertitudinilor legate de demararea proiectului, noteaza publicatia canadiana.

Potrivit raportului companiei, proiectul minier ar putea genera venituri de 24 de miliarde de dolari Romaniei, in contul contributiilor directe si indirecte la PIB.

Gabriel, care nu obtine venituri din operatiuni, a anuntat vineri ca dispunea de 56,2 milioane de dolari cash sau echivalent cash la 30 septembrie.