Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Proiectul se refera la modificarea modalitatii de atribuire a certificatelor de producator in Romania in vederea combaterii evaziunii fiscale, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Proiectul va fi trimis Parlamentului in regim de urgenta.

"Este, cred eu, un document foarte important. Odata ce va fi adoptat, probabil ca modalitatea de implementare va fi si in analiza Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale. Incercam in acest fel sa dam posibilitatea celor care sunt cu adevarat producatori in Romania sa poata sa isi desfaca produsele pe care le obtin in pietele existente la nivelul oraselor, existand de foarte multe ori acei intermediari care impiedica comercializarea produselor direct de catre producator", a declarat Daniel Constantin.

Proiectul de lege se refera la modalitatea obtinerii certificatului de producator. De asemenea, se refera si la introducerea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. Carnetul este utilizat de catre persoana fizica care detine atestatul de producator pentru comercializarea produselor agricole obtinute in ferma sau gospodaria proprie, a spus Constantin. Acesta a precizat ca documentul va fi emis de catre primarii.