Incercati sa va imaginati o zi obisnuita la birou fara telefon mobil, laptop si poate, o tableta. Tehnologia a schimbat radical modul in care muncim, cu atat mai mult in domeniile in care mobilitatea si viteza de reactie sunt esentiale. Cu sute de email-uri, o agenda incarcata si zeci de task-uri care trebuie rezolvate imediat, viata unui organizator de evenimente ar fi un calvar fara suportul oferit de soluții IT integrate, de la device la serviciile online. Aflati din interviu cum Best Business Travel (BBTR), o agentie de turism si evenimente, foloseste Windows 8 si soluții bazate pe Cloud de la Microsoft pentru a gestiona de la un cap la altul un eveniment cu mai mult de 1000 de participanti.

Mihai TecuFoto: Smile Media

Povestea unui business: Cum te ajuta tehnologia sa organizezi un eveniment de 1000 de participanti? from Smile Media on Vimeo.

Fragmente din interviul video:

Best Business Travel (BBTR) este o agentie de turism si evenimente care se ocupa cu servicii diferite, de la rezervari hoteliere si ticketing, deplasari internationale pentru clientii nostri, companii multinationale, pana la organizare de evenimente simple si foarte complexe, cu sute si mii de participanti.

Office 365 este, in primul rand, un produs care te ajuta sa ai acces tot timpul la date, fara teama de a le pierde.

Dynamics CRM este un sistem pe care il poti configura in functie de necesitate, de la inregistrarea participantilor si pana la zona de tele-marketing. Listele cu cei care au fost sunati, cu raspunsurile lor, preferintele si asa mai departe sunt tinute intr-un singur loc. Ne ajuta foarte mult sa raportam in timp real toate aceste lucruri. Task-urile individuale sau flow-ul pe care il organizam pentru acel eveniment este foarte bine organizat in CRM.

SkyDrive Pro ne ajuta foarte mult in relatia cu clientii nostri. Printr-o partajare a documentului ei pot avea acces in cateva secunde fara a fi nevoie sa luam un document pe un stick, sa-l transportam cu un coleg de la logistica la sediul lor sau sa trebuiasca sa trimitem prin curierat un pachet de documente.

SharePoint e folositor atunci cand ai nevoie de o istorie a modificarilor intr-un document. Toata echipa are acces la ultima versiune, dar si la history-ul respectivului document.

Lync te ajuta mult sa lucrezi cu echipa in timp real. Poti sa-ti partajezi desktop-ul, poti sa faci foarte multe lucruri care sa te ajute, intr-un timp foarte scurt, sa rezolvi o problema. In trecut era destul de complicat - luai un document pe un stick, urcai doua etaje, iar daca nu era colegul in birou ce faceai cu documentul?

Windows Azure este o tehnologie care ne permite sa fim flexibili in timp real, chiar si fara o echipa de IT. Prin Azure ne asiguram ca nu avem probleme de conectivitate, download sau networking pentru site-urile dedicate evenimentelor. Daca sunt 1.000 de participanti care fac acest lucru, in acelasi timp, trebuie sa ai in spate o solutie care sa te ajute sa fii flexibil, sa-ti maresti capacitatea in perioadele de varf.

Suportul pentru Windows XP si Office 2003 expira in aprilie 2014. Va recomandam sa contactati Microsoft sau partenerul preferat de solutii IT pentru asistenta.