Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea de intrare in insolventa a Carrefour Romania, compania care administreaza reteaua locala omonima de hipermarketuri, la cererea unui furnizor, anunta Mediafax, citand Ziarul Financiar.

Carrefour RomaniaFoto: Agerpres

Procedura de insolventa a fost ceruta de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece si accesorii pentru copii si adulti din Bucuresti.

Potrivit unor surse apropiate companiei, datoriile Carrefour Romania catre furnizor sunt de circa 800.000 de lei (170.000 de euro).

  • Carrefour Romania considera neintemeiata procedura de insolventa decisa de instanta de judecata

Carrefour Romania considera ca fiind "neintemeiata" hotararea privind procedura de insolventa impotriva sa, decisa de o instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti. "Carrefour Romania SA a luat cunostinta de pe portalul instantelor de judecata de existenta unei hotarari judecatoresti de deschidere a procedurii insolventei impotriva sa. Carrefour Romania SA considera ca aceasta hotarare este netemeinica, intrucat situatia financiara a Carrefour Romania SA este extrem de solida, iar pretinsa creanta a societatii comerciale care a declansat aceasta procedura judiciara a fost deja achitata, cererea sa fiind lipsita de obiect. Avocatii nostri au fost mandatati sa initieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotarari, care inca nu a fost comunicata oficial societatii noastre", arata un comunicat al lantului de retail, citat de Agerpres.

Carrefour precizeaza ca activitatea sa se desfasoara in conditii normale, societatea urmand a-si respecta toate obligatiile, potrivit contractelor incheiate.

GSL Logistic a cerut insolventa Carrefour, in calitate de creditor, iar Carrefour Romania SA a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins contestatia debitorului.

Instanta a admis cererea de deschidere a procedurii generale de insolventa si a "decazut debitoarea din dreptul de a formula un plan de reorganizare a activitatii", potrivit portalului instantelor de judecata al Tribunalului Bucuresti.

Cererea a fost admisa de Tribunalul Bucuresti in data de 23 decembrie 2013.

Decizia poate fi atacata de Carrefour, cu apel, in 30 de zile.

Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul 1 in Europa. In Romania, Grupul Carrefour are 160 magazine dintre care 25 hipermarket-uri "Carrefour", 78 supermarket-uri "Market" si 56 magazine de proximitate "Express".