Majorari salariale cu sase procente, conditionate, la combinatul ArcelorMittal Galati in 2014

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 ianuarie 2014, 21:42 Economie | Companii

Salariile angajatilor ArcelorMittal din Galati vor creste cu aproximativ sase procente in 2014 daca vor fi indeplinite anumite conditii, a anuntat administratia combinatului siderurgic vineri seara, la finalul negocierilor cu reprezentantii salariatilor pentru un nou contract colectiv de munca.

In urma negocierilor, s-a convenit acordarea unei majorari salariale fixe de 50 de lei. In plus, salariatii ar putea beneficia de o prima de 120 de lei la sfarsitul anului 2014 daca ArcelorMittal Galati nu va mai incheia anul cu pierderi, asa cum s-a intamplat din 2010 si pana in prezent, transmite Mediafax.

Siderurgistii galateni ar mai putea primi cate 150 de Ziua Sanatatii si Securitatii in Munca daca in departamentele din care fac parte nu se vor inregistra accidente de munca, au declarat surse sindicale.

Reprezentatii patronatului au confirmat doar existenta unei cresteri de suma fixa si a celor doua prime care ar putea fi acordate conditionat.

"ArcelorMittal Galati anunta incheierea negocierilor Contractului Colectiv de Munca (CCM) pentru anul 2014 prin semnarea acestuia cu partenerul social, Sindicatul Siderurgistul AMG. Noul C.C.M. prevede cresterea salariilor in suma fixa si doua bonusuri noi pentru obtinerea de rezultate bune in domeniul securitatii si sanatatii in munca si pentru revenirea pe profit a unitatii", a declarat Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al conducerii combinatului siderurgic.

Acesta mai sustine ca, din punctul de vedere al administratiei combinatului siderurgic, noul CCM presupune cresterea medie a veniturilor de 6%, inclusiv o crestere a salariului de baza de pana la 5,2%.

Reprezentantii Sindicatului Siderurgistul, singurii care au participat la negocieri, nu au putut fi contactati pentru a-si expune punctul de vedere in legatura cu noul contract.

Inaintea ultimei sedinte de negocieri, ei anuntasera ca nu vor semna contractul decat in situatia in care vor primi o majorare a salariilor de 15 procente.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

581 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version