Grupul american Yahoo! a anuntat, miercuri, plecarea de celui de-al doilea om din conducerea companiei, directorul operational Henrique de Castro. El va parasi postul incepand de joi, 16 ianuarie, potrivit unui scurt comunicat al grupului.

Castro a fost angajat in octombrie 2012, la scurt timp dupa sosirea in conducerea Yahoo a Marissei Mayer. Yahoo nu ofera nicio explicatie, dar zvonurile privind plecarea sa au circulat din toamna anului trecut cand site-ul Adweek a scris ca cel care supraveghea vanzarile la nivel mondial, operatiunile, dar si presa si dezvoltarea afacerilor, este sub presiune deoarece rezultatele din publicitate ale grupului nu se imbunatatesc destul de repede .

De cand a preluat controlul asupra Yahoo!, Marissa Mayer se straduieste pentru a revigoreze cresterea economica a companiei . Ea a facut o serie de achizitii pentru a recruta "talente", cel mai notabil fiind cel al blog-ului Tumblr..

Rezultate recent publicate, arata in al treilea trimestru Yahoo! a inregistrat inca o scadere de 5 % a cifrei de afaceri.