Ministrul Economiei economiei, Andrei Dominic Gerea, a cerut in cadrul unei vizite la Moscova sprijin in vederea deblocării exporturilor româneşti de carne si produse de origine animala pe piata ruseasca, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, Andrei Gerea, preşedintele părţii române in Comisia interguvernamentală româno-rusă de colaborare economica si tehnico-ştiintifica, s-a întâlnit miercuri, 22 ianuarie, cu Konstantin Kosacev, preşedintele Agenţiei Federale ruse “Rossotrudnicestvo”, co-preşedintele părţii ruse in Comisie.

Cu aceasta ocazie s-a convenit ca cea de a XII-a sesiune a Comisiei Mixte sa se desfăşoare la Moscova, in perioada 28-30 aprilie 2014.

In cadrul discutiilor, s-a convenit completarea si modernizarea cadrului juridic bilateral, respectiv pregătirea in vederea semnării, in cursul anului 2014, a mai multor acorduri de cooperare in domeniile sferei economice.

Andrei Gerea a solicitat preşedintelui părţii ruse in Comisia Mixta sprijin in vederea deblocării exporturilor româneşti de carne si produse de origine animala pe aceasta piaţă. Ministrul a vorbit despre potenţialul României in exporturile de utilaje metalurgice, chimice, pentru industria de petrol si gaze, precum si alte produse ale industriei constructoare de maşini.