MedLife anunta deschiderea a 4 hyperclinici noi in orase cu peste 250.000 locuitori: Galati, Iasi, Constanta si Cluj-Napoca. Cele patru clinici urmeaza sa fie inaugurate pana la finele anului 2014, investitiile pentru acestea fiiind de aproximativ 4 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Mihai MarcuFoto: MedLife.ro

"In calitate de lider al pietei de servicii medicale private ne-am propus sa devenim primul operator medical cu acoperire nationala. Deja am demarat investitii in doua hyperclinici din Galati si Iasi, acestea urmand sa fie inaugurate in prima jumatate a acestui an. Programul de investitii va continua si in a doua parte a anului, cand ne propunem sa finalizam celelalte clinici din Constanta si Cluj-Napoca. De asemenea, suntem in discutii avansate pentru a continua extinderea agresiva la nivel national si in anii urmatori" spune Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

In plus, compania isi propune sa lanseze in 2014 Cardul de Sanatate MedLife, un nou produs prin intermediul caruia orice pacient beneficiar al serviciilor MedLife va avea la dispozitie intregul istoric medical.

"Indiferent daca pacientii sunt abonati sau platitori cash, vor avea oricand la dispozitie, pe internet, dispozitiv mobil sau in unitatile noastre, intregul istoric medical, avand astfel posibilitatea sa fie la zi cu toate informatiile legate de starea lor de sanatate. De asemenea, in premiera nationala, pacientii nostri vor avea acces la toate rezultatele legate de imagistica medicala (RMN, CT, ecografii, endoscopii etc.)" spune Marcu.

Reprezentantii MedLife confirma estimarile din ultimul trimestru al anului trecut. Astfel, compania a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri totala de 72 milioane de euro si un profit operational de 10 milioane euro.

Pentru anul 2014, compania estimeaza un profit operational de 12 milioane euro si o cifra de afaceri care variaza intre 81-83 milioane euro, diferenta fiind pusa in balanta de evolutia macroeconomica, dar si de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

"In calitate de cel mai mare operator medical privat, ne exprimam speranta si optimismul ca in acest an contractarea fondurilor CNAS va fi realizata liniar, fara exceptie de la regula. In acelasi timp, speram ca reprezentantii Ministerului Sanatatii sa verifice atent ICM-urile (indicile de complexitate a cazului) declarate de toate spitalele din Romania, de stat sau private, acesta din urma fiind un indicator determinant in evaluarea tarifului per caz decontat", spune Mihai Marcu.