Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N.. Potrivit sursei citate, veniturile totale sunt estimate la 271.3 milioane lei iar cheltuielile totale, la 183, 5 milioane lei. Totodata, a fost aprobat si un memorandum prin care se propune suplimentarea cu 10 salariati a numarului de personal de specialitate al institutiei, cu incadrarea in cheltuielile de natura salariala aferente, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a adoptat o hotarare privind aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului - S.A. Petrosani, pentru anul 2014. Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ aproba cheltuielile necesare inchiderii exploatarilor miniere Petrila, Paroseni si Uricani. Ajutorul de stat, in suma totala de 173,9 milioane de lei pentru anul 2014, este suportat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie.

Guvernul a mai aprobat, miercuri, bugetul a doua societatii comerciale aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, respectiv Ministerului Dezvoltarii Regionale, dar si al Regiei Autonome 'Rasirom', aflata sub autoritatea Serviciului Roman de Informatii.

A fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 al Societatii Comerciale 'Grup Exploatare si Intretinere Palat C.F.R.' - S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Veniturile totale sunt estimate la 15.782,6 mii lei iar cheltuielile totale, la 12.982,45 mii lei.

De asemenea, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 al Societatii Comerciale Compania Nationala de Investitii 'C.N.I.' - S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Veniturile totale ale societatii sunt estimate la 16.332 mii lei iar cheltuielile totale, la 15.259,43 mii lei.

Guvernul a aprobat si bugetul pe 2014 al Regiei Autonome ''Rasirom'', aflata sub autoritatea Serviciului Roman de Informatii. Veniturile totale ale 'Rasirom' sunt estimate in anul 2014 la 28.008 mii lei iar cheltuielile totale, la 26.645 mii lei.