Producatorul roman de invelitori metalice Bilka Steel a demarat un plan investitional cu finalizare in 2016 care se ridica la aproximativ 5 milioane de euro. Suma bugetata este distribuita catre dezvoltarea produselor cu desfacere in sectorul industrial dar si catre cel rezidential. Fabrica din Brasov are in prezent hale de productie care acopera o suprafata de peste 17.500 mp, iar afacerile au fost de 104 milioane lei anul trecut.

Suprafata halei BilkaFoto: Bilka Steel

Prima etapa din strategia de dezvoltare industriala a fost realizata in luna februarie. Bilka Steel a incheiat procedurile si a semnat documentele pentru achizitionarea activelor imobiliare Romlag Brasov care se intind pe o suprafata de aproximativ 27.000 mp, arata un comunicat al companiei.

Halele intrate in proprietatea Bilka Steel sunt situate pe platforma Rulmentul Brasov si se afla in vecinatatea halelor deja detinute de companie. Prin adaugarea noii suprafete la cei 17.500 mp pe care se gasesc in prezent halele de productie Bilka Steel, se ajunge la o suprafata totala de aproximativ 45.000 mp cu destinatie depozit, linii de productie si spatiu de birouri.

Cresterea suprafetei pe care isi desfasoara activitatea continua sa faca parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru urmatorii ani. "Pentru a ajunge la suprafata optima si necesara investitiilor pe care ni le-am bugetat pentru urmatorii 3 ani, mai avem nevoie de alti 15.000 mp de teren. In acest sens avem in vedere achizitionarea sau concesionarea unei noi suprafete din fosta platforma Rulmentul", spune proprietarul companiei, Horatiu Tepes.

Planul investitional al companiei de anul acesta, presupune in primul rand marirea capacitatii de productie. Achizitionarea unui producator local ramane o varianta pentru Bilka Steel, dar si consolidarea retelei de distributie in anumite zone din Romania si celelalte tari in care vinde in prezent.

Bilka a incheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, in crestere cu 41 procente fata de 2012. Vanzarile totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de tigla metalica. "Anul trecut ne-am consolidat pozitia de lideri pe piata autohtona de acoperisuri. Conform estimarilor noastre, in 2013 a inregistrat o crestere si pentru cota din piata de tigla metalica. Daca in 2012 am avut o cota de 15% din piata autohtona de tigla metalica, in 2013 aceasta a crescut la 21 procente", declara Horatiu Tepes.