Fostul lider al pietei de smartphones, BlackBerry, a anuntat vineri o pierdere de 5,9 miliarde de dolari in exercitiul fiscal 2014 si vanzari in cadere libera, scrie AFP.

In ultimul trimestru, BlackBerry a inregistrat o pierdere de 423 milioane de dolari, fata de un profit de 93 milioane dolari in aceeasi perioada a exercitiului fiscal precedent.

Vanzarile grupului au fost de 976 milioane dolari in ultimele trei luni ale exercitiului fiscal, respectiv cu 18% mai putin decat in precedentele trei luni si cu 64% mai putin decat in aceeasi perioada a ultimului exercitiu fiscal.

Vanzarile de telefoane nu mai reprezinta decat 37% din cifra de afaceri a grupului, in conditiile in care 56% din vanzari privind din servicii pentru intreprinderi si 7% din soft, a precizat BlackBerry.

In toamna, BlackBerry anuntase un plan de restructurare care includea concedierea a 4.500 de oameni, respectiv 40% din efectivele totale, si a incercat in zadar sa gaseasca un cumparator. Dupa o schimbare completa a conducerii, BlackBerry a decis sa incredinteze taiwanezilor de la Foxconn, subcontractor al Apple, grija producerii viitoarelor smartphones.