Safra Catz, presedinta companiei Oracle, a fost primita luni de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni si de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria. In timpul intalnirii cu Safra Catz, seful statului a tinut aprecieze investitiile companiei Oracle in Romania, care au transformat tara noastra intr-un hub global al companiei si care, in prezent, creeaza in jur de 2.700 de locuri de munca.

"Doamna Safra Catz i-a multumit presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, pentru suportul continuu pe care l-a acordat companiei de la intrarea pe piata romaneasca, dar si pentru faptul ca aceasta afacere de succes a pornit de la invitatia de a investi in dezvoltarea centrului operational din tara noastra pe care domnul presedinte Traian Basescu i-a adresat-o in anul 2005 in timpul vizitei oficiale pe care a facut-o in Statele Unite ale Americii. Presedinta companiei Oracle, doamna Safra Catz, a vorbit si despre faptul ca reprezentanta Oracle in Romania a ajuns sa fie a patra cea mai importanta reprezentanta a companiei la nivel global si a doua din Europa, dupa cea din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Doamna Safra Catz a mentionat, in timpul discutiilor, si succesul de care se bucura programele educationale derulate de Oracle in Romania, numai anul trecut la cursurile de specializare in domeniul IT participand in jur de 100.000 de tineri si peste 2.000 de profesori de liceu", se arata intr-un comunicat al Adminstratiei Prezidentiale.

La randul sau, premierul Victor Ponta a primit-o pe presedinta Oracle impreuna cu Razvan Cotovelea, ministrul Societatii Informationale. "In cadrul discutiilor, primul-ministru a subliniat ca Guvernul va continua eforturile de imbunatatire a conditiilor pentru mediul de afaceri din Romania, precum si pe cele de facilitare a accesului companiilor straine pe piata romaneasca. Totodata, premierul a apreciat prezenta puternica a companiei Oracle si investitiile facute de aceasta in Romania, compania depasind recent pragul de 3.000 de angajati. Primul-ministru a mentionat ca domeniul IT este si va ramane pentru mult timp unul de maxima importanta in cadrul strategiei Executivului", informeaza Guvernul, intr-un comunicat.