Joi, 26 iunie, a fost prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, proiectul "Marketingul si promovarea vinurilor romanesti - o cariera intr-un domeniu de perspectiva". Proiectul, finantat din fonduri europene, este implementat de Vinexpert in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si ofera stagii de practica si sedinte de orientare si consiliere profesionala pentru 600 de studenti din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Despre proiect:

  • Proiectul doreste sa rezolve o problema extrem de importanta a sistemului educational: lipsa corelarii intre competentele furnizate de sistemul educational si cele solicitate de angajatori.
  • Solutia propusa de proiect este una sustenabila si eficienta deoarece integreaza cei mai importanti actori interesati ai procesului de tranzitie de la scoala la viata activa. In cadrul structurii de parteneriat se va realiza un parteneriat intre o institutie de invatamant si un angajator care va continua sa desfasoarea activitati care vizeaza procesul de tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare.
  • Stagiile de practica se vor desfasura in cadrul angajatorului, pe baza programei educationale. Perioada acestora este una considerabila iar in tot acest proces se va pune accentul pe aplicabilitatea cunostintelor teoretice pentru a putea dobandi competente practice de catre grupul tinta.
  • Promotorul proiectului este o societate comerciala care desfasoara activitati de comert in mai multe judete ale tarii, inclusiv comert on line. De asemenea, acesta este si furnizor de formare profesionala care detine un centru de formare profesionala functional in acest moment.
  • Partenerul este una dintre cele mai mari universitati din tara care are capacitatea de a recruta grup tinta si de a proceda la realizarea de activitati de consiliere si orientare profesionala conforme cu legislatia educatiei.
  • Obiectivul general al proiectului este reprezentat de facilitarea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa si cresterea nivelului de ocupababilitate pentru 600 de studenti din regiunea Bucuresti Ilfov.
  • Obiectivul vizeaza integrarea in activitati de consiliere si orientarea profesionala 400 de studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant si 200 de studenti in stagii de practica.
  • Proiectul genereaza beneficii certe pentru membrii grupului tinta. Aceste persoane vor beneficia de informatii si sfaturi in cadrul activitatii de consiliere care vor contribuie intr-o maniera directa la facilitarea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa.
  • De asemenea, stagiile de practica vor contribui la furnizarea de competente extrem de importante pentru grupul tinta, in sensul ca studentii vor percepe competentele pe care un angajator le solicita de la un tanar angajat.
  • Activitatea de consiliere cat si activitatea de de stagii de practica contribuie la o mai usoara insertie profesionala a studentului dupa finalizarea studiilor.

Vezi detalii in documentul atasat