Licitatia pentru achizitia serviciului de transport carbune pe calea ferata, la CE Oltenia, nu a fost castigata de Grup Feroviar Roman, fiind in faza de evaluare, ca urmare a deciziei CNSC de a continua procedura, sustine Complexul Energetic Oltenia printr-un document transmis HotNews.ro in urma publicarii articolului "Dupa ce a castigat licitatia de la CE Oltenia intr-un mod controversat, Grup Feroviar Roman se bate cu CFR Marfa si pentru carbunele de la CE Hunedoara".

In momentul actual, transportul este asigurat de CFR Marfa, pe perioade diferite de la o sucursala la alta, in functie de termenele de finalizare ale contractelor anterioare, mai arata Complexul Energetic Oltenia.

Reamintim ca o asociere din care face parte Grup Feroviar Roman (GFR) a solicitat suma de 255 milioane lei la aceasta licitatie, iar CFR Marfa a cerut 256 milioane lei.

CFR Marfa a depus contestatie, insa Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins saptamana trecuta cererea de anularea a licitaţiei pentru transportul cărbunelui organizată de CE Oltenia. CFR Marfa poate contesta la Curtea de Apel decizia CNSC, in termen de 10 zile.

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a depus plangere penala in rem pentru licitatia de transport al carbunelui organizata de CE Oltenia, unde diferenta intre preturile solicitate a fost minima, si afirma ca procedura trebuie reluata intrucat au fost depuse doar doua oferte