UTI a castigat o licitatie de 34 milioane de lei (7,6 milioane euro) organizata de Primaria Capitalei prin care va asigura, timp de patru ani, serviciile de intretinere si administrare tehnica a echipamentelor si sistemelor care asigura functionarea Arenei Nationale, cel mai mare stadion din tara, relateaza Mediafax.

UTI Grup, detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a devenit de la inceputul lunii iulie furnizorul de servicii tehnice de exploatare, intretinere curenta si administrare pentru Arena Nationala din Bucuresti, care are o capacitate de 55.000 de locuri si o suprafata de 108.000 metri patrati

Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa de catre Primaria Municipiului Bucuresti, proprietarul stadionului, pentru o perioada de patru ani, cu o valoare estimata de 34 de milioane de lei.

"In cadrul contractului, UTI va asigura serviciile de exploatare pentru sistemele, instalatiile si echipamentele care asigura functionarea complexului sportiv atat in mod curent, cat si in timpul evenimentelor, serviciile de intretinere curenta, mentenanta preventiva, dar si serviciile tehnice administrative, conexe exploatarii arenei: gestiunea utilitatilor si inventarierea tehnica a sistemelor", se arata intr-un comunicat transmis de UTI.

Contractul prevede achizitia, montarea si intretinerea unor instalatii pentru cresterea calitatii gazonului si mentinerea in parametri optimi a suprafetei de joc: instalatie de aerare, fertilizare si drenare a gazonului si instalatie de insoleiere artificiala (prin iluminare artificiala cu radiatii UV pentru stimularea fotosintezei).

UTI a realizat montajul instalatiilor si sistemelor tehnice din cadrul complexului sportiv, in calitate de antreprenor tehnic, in perioada 2009- 2011 si a asigurat de la lansare pana in prezent asistenta tehnica permanenta, alocand o echipa dedicata acestui obiectiv.

UTI Grup ofera servicii complete si integrate de administrare si intretinere tehnica a cladirilor (facility management) pentru cladiri de orice tip. Avand peste 10 ani de experienta in domeniul constructiilor si administrarii cladirilor si peste 140 de milioane de euro cifra de afaceri in 2013, UTI Grup este unul din principalii furnizori de servicii de facility management din Romania.