"Ca urmare a parteneriatului strategic incheiat intre Cargus si OTTO Curier, cu incepere din data de 14 Iulie 2014, baza de date a clientilor, ca fond de comert al Companiei OTTO Curier, a fost preluata de catre Cargus", se arata intr-un anunt postat pe site-ul firmei de curierat Otto Curier. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Cargus International au precizat ca 'toti clientii Otto Curier au fost preluati de catre societatea Cargus".

Cargus a preluat baza de clienti Otto CurierFoto: Captura www.ottocurier.ro
  • "Ca urmare a parteneriatului strategic incheiat intre Cargus si OTTO Curier, cu incepere din data de 14 Iulie 2014, baza de date a clientilor, ca fond de comert al Companiei OTTO Curier, a fost preluata de catre Cargus.
  • De acum inainte va invitam sa accesati site-ul Cargus la adresa www.cargus.ro, iar pentru inregistrarea si procesarea comenzilor de preluare a expedierilor Dvs., va rugam sa accesati aplicatia WebExpress, apasand aici", se arata intr-un anunt postat pe site-ul Otto Curier.

La solicitarea HotNews.ro, echipa contact center a Cargus International a precizat:

  • "Toti clientii Otto Curier au fost preluati de catre societatea Cargus in data de 11.07 . Nu s-a preluat flota ci doar contractele clientilor Otto s-au cumparat de catre Cargus".

In data de 9 iunie 2014, Abris Capital Partners, o importanta companie de private equity ce investeste in companii mid-market din Europa Centrala si de Est a anuntat achizitia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din Romania. Tranzactia vine la 20 de luni dupa ce Abris Capital Partners a investit in piata de curierat din Romania, prin cumpararea Cargus, in octombrie 2012. Achizitia va fi urmata de fuziunea celor doua entitati.

Noua entitate rezultata prin fuziunea dintre Cargus International si Urgent Curier dispune de o flota de peste 1,800 vehicule de curierat, o echipa de 1,800 de curieri si o retea logistica cu 142 de depozite pe intreg teritoriul tarii.

Conducerea noii organizatii este asigurata de Gian Sharp, actualul CEO Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si actualii proprietari ai Urgent Curier.

Abris Capital Partners

Abris Capital Partners este o importanta companie de private equity ce investeste in companii mid-market din Europa Centrala si de Est. Cu active in administrare depasind 770 milioane de euro si cu cel mai recent fond de 450 milioane euro, Abris Capital este cel mai mare fond de investitii cu prezenta locala din regiune si din Romania.

Cargus International

Cargus International SA este una dintre cele mai mari companii de pe piata de curierat intern din Romania. Fondata in 1991, Cargus a fost prima companie de curierat din Romania, iar in prezent detine si utilizeaza singura retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 900 de vehicule de curierat. Cargus are peste 1.500 de angajati si a avut vanzari de peste 25,7 de milioane de euro in 2013.

Urgent Curier

Urgent Curier este o companie fondata acum 10 ani si care s-a remarcat prin cel mai dinamic ritm de crestere in piata serviciilor de curierat din Romania, ce a plasat-o in pozitia a doua la finele anului 2013, cu o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro. Compania detine un sistem de sortare automat cu o capacitate de 10.000 de colete/ora, un portofoliu de 20.000 de clienti contractati si un numar de peste 1400 de angajati.