Politia chineza interogheaza marti la Shanghai personalul unui furnizor alimentar, OSI Group, care ar fi vandut carne stricata la McDonalds si KFC, in timp ce un ziar oficial reproseaza autoritatilor ca problema nu a fost descoperita mai devreme.

Autoritatile din Shanghai au inchis duminica fabrica OSI Group - un furnizor pentru McDonalds si KFC in China - care ar fi amestecat carne stricata cu carne proaspata si ar fi re-etichetat produse expirate, potrivit unui post local de televiziune.

Politia a interogat "multi" angajati ai filialei OSI Shanghai Food Co, scrie Shanghai Daily, in timp ce televiziunea locala a raportat ca acestia au fost plasati "sub control." Contactate de AFP, autoritatile nu au raspuns.

Intr-un editorial, ziarul Global Times a acuzat McDonald si compania Yum, care detine KFC si Pizza Hut, ca au esuat in supravegherea si controlul furnizoriilor lor.

McDonald a spus intr-un comunicat de presa ca a incetat "imediat" colaborarea cu acest grup si reprezentantii Yum au declarat ca restaurante KFC si Pizza Hut au incetat, de asemenea, sa serveasa aceasta carne.