Guvernul german a decis sa studieze daca achizitionarea de catre compania canadiana BlackBerry a societatii germane Secusmart, care securiza intre altele telefonul cancelarului Angela Merkel, poate constitui un prejudiciu adus securitatii tarii, potrivit Agerpres.

Ministerul Economiei verifica daca aceasta achizitie 'ameninta interesele esentiale ale securitatii Germaniei', Berlinul avand puterea de a bloca aceasta tranzactie, a declarat o purtatoare de cuvant a institutiei miercuri pentru AFP.

Secusmart ofera intreprinderilor, administratiilor si guvernelor solutii pentru a-si securiza comunicatiile telefonice. Printre clientii sai se afla guvernul german, dar si NATO.

Achizitionarea firmei are loc intr-un moment in care germanii au devenit foarte sensibili fata de interceptarile telefonice ca urmare a dezvaluirilor lui Edward Snowden si faptului ca guvernul cauta sa-si asigure securitatea comunicatiilor.

De fapt, ei au fost socati in vara anului 2013 sa descopere ca discutiile a milioane dintre ei fusesera supravegheate via internet de serviciile secrete americane, iar in toamna sa afle ca telefonul mobil al cancelarului lor fusese de asemenea interceptat mai multi ani.