TT Electronics alege sa produca pe viitor in Timisoara si nu in oraselul german Werne. Intentia firmei britanice de a-si muta liniile de productie din Germania in Romania fost comunicata intern inca de la inceputul acestui an. Protestele sindicatelor germane au fost insa, ca si in cazul Nokia, un factor care a tergiversat mutarea. Iata insa ca, in recent publicatul raport semestrial din luna august, TT Electronics confirma intentia crearii unor noi linii de productie la fabrica din Romania.

Aceasta mutare este un "element-cheie" din Operational Improvement Plan, prin care TT Electronics, firma britanica cu sediul in Weybridge (Surrey), vrea sa creasca profitul anual al sectiei "Sensing and Control" cu cca 10 milioane de euro. Sectia apartine firmei-fiice a TT Electronics, AB Elektronik Gmbh, localizata in Werne. In Germania, TT Electronics mai are o firma-fiica, AB Elektronik Sachsen Gmbh, din Klingenberg.

"Fabrica noastra romaneasca este pregatita pentru noi linii de productie", declara Richard Tyson, sef la TT din 1 iulie, citat de publicatia regionala Ruhrnachrichten.de. Aceasta ar fi fost deja "acceptata de cativa mari clienti", o conditie pentru a putea produce intr-un nou centru de productie. TT Electronics este furnizor de servicii integrate de productie si realizeaza componente pentru vehiculele electrice si senzori electronici pentru clienti importanti, precum Volkswagen si BMW. In afara de industria automobilelor, firma livreaza componente pentru companii din industria de aparare, aerospatiala, medicala si de transporturi. Fabrica din Timisoara are o suprafata de peste 15.000 de metri patrati si reprezinta, pentru TT. un centru din Europa cu costuri de productie scazute.

"Noua noastra facilitate din Timisoara, care se alatura celor din Marea Britanie, USA si China, nu reprezinta extinderea prezentei la nivel geografic, ci ne permite sa oferim valoare adaugata clientilor nostri, care au nevoie de costuri reduse in Europa", declara referitor la fabrica romaneasca John Molloy, directorul executiv al diviziei de servicii integrate de productie a companiei.

In primul semestru al anului 2014, per global companie, TT a avut o cifra de afaceri de 179,5 milioane de euro, cu cca 2,5 milioane de euro mai mult decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operativ a crescut de la 15,9 la 16,2 milioane de euro. In acelasi interval de timp insa, sectia "Sensing and Control" a inregistrat o scadere de incasari, de la 11,1 la 8,2 milioane de euro.

"Cheltuielile din primul semestru provin din mutarea productiei de la Fullerton, California, in Mexic si din costurile de reorganizare care rezulta din transferul propus al productiei de la Werne, Germania, catre centrele noastre best coast, in principal din Romania", a declarat un reprezentant al companiei TT, citat de publicatia britanica Morningstar.