Compania aeriana rusa Aeroflot (AFLT.MM), controlata de stat, va crea o noua companie low-cost pentru a inlocui filiala low-cost Dobroliot, vizata de sanctiunile occidentale, a anuntat duminica RIA Novosti, citand informatii facute publice de directorul executiv al Aeroflor, Vitali Saveliev, potrivit Reuters.

Dobroliot, filiala a Aeroflot, si-a suspendat zborurilor la inceputul lunii august dupa ce acordul sau de inchiriere pentru aeronavele Boeing (BA.N) a fost anulat in contextul noilor sanctiuni impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana.

"Vom inregistra o noua companie pana la urma. Am decis sa mergem mai departe cu acest scenariu", a declarat Vitali Saveliev.

Noua compania va incepe zborurile la sfarsitul lunii octombrie si va avea 4 avioane pana la sfarsitul anului, a adaugat reprezentantul Aeroflot.

Agentia de stiri Interfax informeaza ca Saveliev a specificat care va fi modelul pentru aceste 4 aeronave, Boeing 737.

CEO-ul Aeroflot a refuzat sa anunte numele noii companii, insa a specficat ca va opera zboruri catre orasele rusesti Samara, Perm, Ufa si Volgograd.

Inca nu este clar daca noua companie va avea curse si catre Crimeea, acest lucru urmand sa fie decis in functie de cererea din regiune, a adaugat reprezentantul Aeroflot.