Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, sustine, intr-o postare pe Facebook, ca autoritatile pregatesc o privatizare la un pret scazut a companiei strategice Oil Terminal. Potrivit democrat-liberalului, ANAF vrea sa execute Oil Terminal, pentru o datorie de 73 milioane de lei pe care compania sustine ca a platit-o integral cu ani in urma, urmand ca apoi sa se recurga la privatizarea companiei "ca metoda de <>, evident la un pret scazut, ca doar vorbim de faliment".

Oil TerminalFoto: Oil Terminal

"Ceva informatii care mi-au parvenit, precum si instinctul, imi spun ca se pregateste o noua MEGA-HOTIE: OIL TERMINAL. E o companie strategica de interes national. Metoda hotiei e simpla: executare silita fortata si abuziva de catre ANAF (vezi link), privatizarea ca metoda de <>, evident la un pret scazut, ca doar vorbim de faliment, nu-i asa? Si, ca din intamplare, cumpararea ei de catre o companie chineza sau cu capital chinezesc. Fara comisioane nelegale, bineinteles. In cinstea vizitei Dr.Ponta in China!

P.S. Ma tot intreb, cand o sa loveasca Adrian Nastase, inainte sau dupa inscrierea Dr. Ponta in cursa prezidentiala?" scrie Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL face referire la declaratiile reprezentantilor Oil Terminal, citati de ReplicaOnline.ro. Intr-o conferinta de presa sustinuta marti, directorii societatii au declarat ca nu au nicio datorie catre stat, executarea silita facandu-se pentru o datorie de 73 de milioane de lei din 2003 care a fost insa platita insa integral cu ani in urma, fapt atestat atat de comisiile Fiscului, cat si de instanta de judecata. Compania a calificat actiunea Fiscului drept "un abuz, o actiune artificiala si nelegala, care aduce prejudicii foarte grave".

"Nu am facut-o pana acum, dar nu se mai poate. Atrag atentia autoritatilor statului ca trebuie gasita o solutie pentru rezolvarea acestei probleme, care aduce mari prejudicii de imagine si de functionare a Oil Terminal. Nu avem nici 1 leu datorii, nici macar catre clienti. Platim anual peste 10 milioane de euro la bugetul de stat, nu putem distruge o astfel de companie. ANAF se leaga de faptul ca instanta doar a constatat inexistenta datoriei, dar nu a dispus si anularea acesteia. E absurd", a declarat directorul general Sorin Viorel Ciutureanu, potrivit sursei citate.

Directorul Gabriel Daraban a aratat si el ca "ANAF continua sa ceara la nesfarsit aceasta datorie, care nu mai exista, fiindca a fost platita. Deja vorbim despre insusire de foloase necuvenite. Autoritatile statului pun in pericol terminalul Romaniei, obiectiv strategic. Avem in stoc marfuri de 500 de milioane de dolari, nu acceptam ca cineva sa-si bata joc de aceasta societate, pe baza unor chestii artificiale".

Liderul de sindicat Nicu Androne a acuzat si el autoritatile ca urmaresc privatizarea Oil Terminal la un pret foarte mic precizand ca sindicalistii de la Oil Terminal au anuntat ca vor picheta in cursul saptamanii viitoare sediul Ministerului de Finante.

Oil Terminal SA Constanta, societate cu capital majoritar de stat, ocupa o pozitie strategica in zona Marii Negre fiind cel mai important operator pe mare specializat in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea importului, exportului si tranzitului.