Gigantul rus al petrolului Rosneft, vizat de sanctiunile americane pentru rolul jucat in criza ucraineana, va concedia un sfert din angajatii administratiei sale centrale din Moscova, respectiv o mie de oameni, scrie joi cotidianul Kommersant, citat de AFP.

"Suprimarea locurilor de munca ar putea viza 20% - 25% din cadre, respectiv o mie de oameni", potrivit cotidianului economic, care citeaza surse apropiate dosarului.

Kommersant noteaza ca numarul angajatilor din birourile moscovite a crescut puternic in ultimii ani iar tendinta s-a accentuat dupa cumpararea, anul trecut, a concurentului sau TNK-BP pentru 55 de miliarde de dolari.

"Rosneft lucreaza la reducerea cheltuielilor, inclusiv prin optimizarea efectivelor", a reactionat un purtator de cuvant al grupului, contactat de AFP, dezmintind insa "desfiintari masive de locuri de munca".

Grupul petrolier, condus de Igor Secin, un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost adaugat in luna iulie pe lista si societatilor sanctionate de SUA din cauza crizei ucrainene.

Fara acces pe pietele financiare americane, grupul detinut in proportie de 69% de statul rus a cerut recent ajutorul puterii publice pentru a-si putea plati datoria imensa, care depaseste 30 de miliarde de euro.