Un judecator american a condamnat joi grupul informatic Hewlett-Packard (HP) la plata unei amenzi de 58 de milioane de dolari pentru ca a oferit mita unor oficiali rusi ca sa castige un contract cu Ministerul rus de Justitie, scrie AFP.

Compania a acceptat sa pledeze vinovata la acuzatia de incalcare a legislatiei anticoruptie si sa plateasca 108 milioane de dolari amenda pentru a pune capat anchetei autoritatilor americane asupra unor cazuri de coruptie un Rusia, Polonia si Mexic.

Responsabili ai unei filiale HP din Rusia au creat un fond secret de milioane de dolari, folosit pentru a mitui oficiali rusi care au acordat in cele din urma grupului un contract de 35 de milioane de dolari pentru biroul ministrului rus de justitie.

"Filiala Hewlett-Packard din Rusia a oferit mita de milioane de dolari proveniti dintr-un fond secret care i-a permis sa castige un important contract public", a explicat intr-un comunicat adjunctul sefului Departamentului pentru Afaceri Penale in cadrul Ministerului american de Justitie, Marshall Miller.