Directorul executiv al celui mai mare producator de diamante din Rusia, OAO Alrosa, Fiyodor Andreev, si-a anuntat demisia, invocand motive legate de sanatatea sa, scrie Bloomberg.

Andreev, in varsta de 47 de ani, si-a anuntat demisia miercuri, dupa ce a condus compania din 2009, potrivit unui comunicat al Alrosa. Ilia Riashchin, prim-vicepresedinte, va prelua functia de CEO.

Sub conducerea lui Andreev, Alrosa a vandut actiuni in valoare de 1,3 miliarde de dolari catre investitori, in octombrie.

Consiliul de administratie a recomandat in februarie sa i se ofere un nou contract de cinci ani lui Andreev, dar cotidianul Kommersant a anuntat in iunie ca vicepremierul Yuri Trutnev s-a opus acestei numiri. Ministerul de Finante, Agentia pentru managementul activelor statului si Curtea de Conturi au demarat o ancheta impotriva tranzactiilor derulate de Alrosa, potrivit Kommersant, care citeaza surse neidentificate.

Actiunile Alrosa au scazut cu 3,6% pe bursa moscovita.

"Decizia lui Andreev lasa compania si investitorii intr-o pozitie foarte vulnerabila si nu este clar cine va fi viitorul CEO si care va fi strategia", a explicat George Buzhenitsa, analist al Deutsche Bank AG.