Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat ca va trimite Corpul de Control la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta pentru a face verificari, dupa aparitia unor reclamatii privind un posibil management defectuos, informeaza Mediafax. Potrivit ministrului Ioan Rus, Corpul de Control va verifica cu exactitate ce probleme sunt la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, iar cand vor fi stranse toate elementele necesare privind "oportunitatea si legalitatea a ceea ce se intampla acolo" vor fi luate deciziile care se vor impune.

Sindicatul Aeroportului International Civil Mihail Kogalniceanu saluta decizia Ministrului Transporturilor, Ioan Rus, de a trimite Corpul de Control la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu. Potrivit unui comunicat al sindicatului, decizia a fost luata ca urmare a sesizarilor Sindicatului si dupa ce in presa centrala au aparut informatii privind managementul defectuos si contractele paguboase incheiate de actualul director general, Cristian Carsium Moldovanu. Sindicatul si-a exprimat in mai multe randuri dezacordul cu deciziile de management luate in ultimul an de directorul general care au agravat situatia financiara a aeroportului civil, ale carui pierderi s-au triplat in mandatul actualului manager.

Din vara acestui an, cateva zeci de salariati si membri ai Sindicatului se afla in conflict deschis cu conducerea Aeroportului, pe rolul Tribunalului Constanta aflandu-se dosarul 4847/118/2014 care are ca obiect recuperarea drepturilor banesti de catre reclamanti. Tensiunile dintre angajati si conducerea actuala nu au lipsit nici in 2013, in octombrie salariatii amenintand in mai multe randuri cu greva, in primul rand din cauza intarzierilor salariale, se mai rata in comunicatul sindicatului.