Consiliul Concurentei a declansat saptamana trecuta o investigatie privind posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de Camera auditorilor financiari din Romania, a anuntat sambata autoritatea. Investigatia se refera la o posibila interventie in piata a asociatiei prin incercarea de determinare a membrilor sa practice un pret unitar. Mai mult au fost aplicate masuri sanctionatorii prin eliminarea de pe piata a unei firme pentru practicarea unor preturi considerate prea mici. Plangerea la Consiliul Concurentei a venit in acest an tocmai de la aceasta firma.

'Rolul concurentei prin pret este tocmai acela de a mentine preturile la cel mai scazut nivel posibil. Practicarea unor preturi foarte mici nu este nociva pentru piata decat in conditiile in care o companie detine o pozitie dominanta de care abuzeaza prin practicarea unor preturi de ruinare. Orice alta abordare privind practicarea unor preturi considerate de competitori sub nivelul pietei contravine principiilor unei economii de piata functionale', a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Odata cu declansarea investigatiei s-a efectuat o inspectie inopinata la sediul Camerei, inspectie autorizata de Curtea de Apel Bucuresti si justificata de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor legate de posibila practica anticoncurentiala analizata.