Grupul francez Accor a propus celui mai mare grup hotelier din Polonia sa cumpere 46 de hoteluri pe care le detine in Europa centrala si de est, printre care si cele din Romania, pentru 142 de milioane de euro, a anuntat marti Orbis, potrivit Reuters.

"Analizam de ceva timp posibilitatea de dezvoltare prin intermediul achizitiilor", afirma presedintele bordului Orbis, Gilles Clavie, intr-o declaratie in care se afirma ca oferta societatii franceze este in concordanta cu strategia Orbis.

Majoritatea acestor hoteluri sunt localizate in capitalele Ungariei, Cehiei, Romaniei si Poloniei iar oferta este adresata exclusiv pentru Orbis pana la finele lui noiembrie.

Orbis a precizat ca va lua o decizie in saptamanile urmatoare. Grupul detine in prezent 68 de hoteluri in Polonia, Lituania si Letonia.

Accor detine brandurile Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure si ibis.

In Romania, societatea detine Pullman Bucharest World Trade Center, Novotel Bucharest City Centre, ibis Sibiu, ibis Bucuresti Gara de Nord, ibis Bucuresti Palatul Parlamentului si ibis Constanta. Deschiderea Mercure Bucharest City Center este programata in noiembrie 2014.