Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa dea un exemplu romanilor folosind masini "facute in Romania". "E foarte bun si BMW-ul, dar eu vreau sa mergem cu Dacia si cu Ford-ul facute in Romania, ca sa dam un exemplu tuturor romanilor ca putem sa ne sprijinim industria proprie si productia proprie", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Trebuie mentionat ca Victor Ponta si sotia sa, Daciana, detin, conform declaratiilor de avere, trei autoturisme, toate de fabricatie straina. Victor Ponta a trecut in declaratia de avere un Citroen fabricat in 2012 si un Fiat din 2010. Daciana Sarbu a trecut un Land Rover din 2011.

"Am vazut incheierea Programului Rabla pe 2014 care a fost de foarte mare succes, crestere cu 52% a cumpararilor de masini noi si implicit nepoluante. Cu Programul Prima masina poate reusim sa innoim parcul auto, sa avem masini cat mai putin poluante", a mai spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern.

Apoi a adaugat ca are "toata dragostea si respectul pentru toti partenerii nostri europeni", insa spera sa fie cumparate cat mai multe masini produse in Romania.