MedLife estimeaza pentru anul 2015 un avans de 25%, respectiv o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro. Pentru a sustine aceasta crestere, compania planifica o serie de noi investitii atat in proiecte de tip green field cat si in achizitii.

Mihai MarcuFoto: MedLife.ro

"2015 va reprezenta unul din cei mai importanti ani in dezvoltarea MedLife prin prisma investitiilor pe care vrem sa le derulam. Intentionam sa ne consolidam pozitia de lider pe toate segmentele de business si sa investim in retelele proprii de clinici, spitale, laboratoare si farmacii. In plus, vrem sa derulam 2-3 achizitii la nivel regional. Nu excludem nici achizitia unor pachete majoritare de actiuni ale unor jucatori din top 10 de pe piata serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, in masura in care vor exista astfel de oferte. Valoarea totala a investitiilor va depasi 10 milioane de euro", a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

In ceea ce priveste spitalele, compania vrea sa dezvolte in urmatoarele 3 luni o noua sectie de cardiologie interventionala, dar si un spital multidisciplinar ce va oferi asistenta medicala in regim de spitalizare de zi. Ambele unitati medicale se vor regasi in Bucuresti urmand sa fie dotate cu bloc operator si echipamente la cele mai inalte standarde.

La capitolul clinici, MedLife doreste sa continue programul de extindere la nivel national si planifica deschiderea a 4 hyperclinici noi in alte 4 orase strategice din tara: Craiova, Cluj, Pitesti si Ploiesti. Aditional compania se va extinde si in Bucuresti unde isi propune sa deschida o noua hyperclinica in cartierul Berceni. Dupa finalizarea acestor proiecte, MedLife va totaliza 18 hyperclinici (clinici de mari dimensiuni), fiind singura companie medicala privata cu acoperire nationala.

"Dezvoltarea accelerata din aceasta perioada ne va permite sa crestem si mai mult capacitatea de deservire a clientilor la nivel national. Astfel, daca in acest moment ne trec anual pragul in jur de 2,5 milioane de clienti, exceptand clientii corporate, cel mai probabil, in 2-3 ani vom ajunge sa deservim mai bine de un sfert din populatia Romaniei", a adaugat Mihai Marcu.

In ceea ce priveste cifra de afaceri aferenta acestui an, reprezentantii companiei confirma estimarile anuntate la inceputul anului, respectiv 80 de milioane euro.

MedLife a lansat anul acesta trei hyperclinici noi in Iasi, Galati si Constanta, a achizitionat doua laboroatoare noi in Constanta si Iasi, si a derulat o serie de investitii in retehnologizarea unitatilor existente. Valoarea totala a investitiilor din acest an s-a ridicat la sase milioane euro, cele mai mari derulate de un operator local.

"La ora actuala, suntem compania care deruleaza cele mai multe investitii, fiind totodata si cel mai mare angajator in sistemul medical privat. Daca anul acesta incheiem cu 3150 de angajati, anul viitor vom depasi cifra de 3500 de angajati", a afirmat Mihai Marcu.

In ceea ce priveste piata serviciilor medicale, reprezentantii companiei sunt de opinie ca vor inteveni schimbari majore care vor influenta evolutia acestei industrii.

"Piata serviciilor medicale va cunoaste, probabil, schimbari majore in urmatoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzactiilor de M&A care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repozitionare a jucatorilor locali, acestia urmand fie sa isi consolideze pozitia la nivel regional prin demararea unor investitii de mari dimensiuni si sa intre in competitie directa cu jucatorii de impact la nivel national, fie sa se concentreze pe domenii medicale de nisa, specializate", a precizat Mihai Marcu.

"O importanta majora in evolutia pietei de profil o vor avea si politicile implementate de Ministerul Sanatatii si CNAS. Speram totusi ca mesajele mediului privat sa fie ascultate si ca autoritatile vor da dovada de predictibilitate si nu se vor mai modifica, in ultimul moment, normele metodologice privind alocarea de fonduri din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Asa cum am mentionat de fiecare data, pentru atragerea de investitii in sanatate este nevoie de predictibilitate pe termen mediu si lung, orice modificare pe termen scurt a legislatiei secundare ducand inevitabil la dezechilibre majore pe piata, respectiv la comprimarea investitiilor de anvergura", a conchis Marcu.