SIF Banat-Crisana (SIF1) a sistat plata dividendelor in intervalul 23 decembrie - 31 ianuarie, in contextul procesului de inventariere a patrimoniului societatii, relateaza Mediafax.

"SIF Banat-Crisana informeaza actionarii ca in perioada 23 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015 sisteaza temporar plata dividendelor, avand in vedere desfasurarea procesului de inventariere a patrimoniului societatii, in conformitate cu prevederile legale", se arata intr-un comunicat transmis de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile SIF Banat-Crisana au revenit luni la tranzactionare, dupa o suspendare de o saptamana, si au scazut cu pana la 8,7%, intr-o piata care a deschis in stagnare fata de vineri.

Titlurile SIF Banat-Crisana au fost suspendate toata saptamana trecuta in contextul anchetei DIICOT privind delapidarea patrimoniului la SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia (SIF4), precum si manipularea pietei de capital.

Tranzactionarea cu actiunile SIF Banat-Crisana a fost reluata luni la ora 10:10. Titlurile au scazut cu pana la 8,7%, iar la ora 12:30 se aflau in declin cu 7,1%.

SIF Muntenia a fost suspendata, de asemenea, la inceputul saptamanii trecute de la tranzctionare in contextul anchetei DIICOT, la fel ca SIF Banat-Crisana, insa titlurile societatii de investitii financiare au fost reintroduse in piata pe parcursul sedintei de miercuri, cand au inregistrat o scadere de pana la 6%, dar au inchis pe minus cu 2,9%.

DIICOT a anuntat la inceputul saptamanii trecute, inainte de deschiderea sedintei de luni a bursei, ca desfasoara o ancheta privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, precum si manipularea pietei de capital. Procurorii DIICOT au facut luni 31 de perchezitii si au audiat 25 de persoane, din care cinci au fost retinute.

Dragos Bilteanu, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al SIF Banat-Crisana, precum si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost arestati preventiv. De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fusesera retinute in acest dosar - Adrian Victor Prodan si avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, si Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, joi, ca a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crisana acordat lui Dragos Billteanu si a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post in CA-ul societatii, ca urmare a arestarii acestora.

In urma deciziei ASF, Bilteanu a pierdut si functia de director general, intrucat Statutul SIF Banat-Crisana prevede ca seful Consiliului de Administratie sa fie si director general.

Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana s-a intrunit vineri in prezenta celor trei administratori in functie, respectiv Stefan Dumitru - vicepresedinte, Ion Stancu si Toma-Chiser Valentin, si a restrans competentele de semnatura ale directorilor generali adjuncti ai societatii.

Conducerea executiva a SIF Banat-Crisana este asigurata de Gabriela Grigore, director general adjunct - Operatiuni, si Teodora Sferdian, director general adjunct - Dezvoltare.

Consiliul de Administratie a anuntat ca va initia demersurile pentru a convoca AGA in vederea alegerii unor noi membri. Societatea are obligatia sa convoace in termen de 30 de zile adunarea actionarilor si sa includa pe ordinea de zi un punct referitor la numirea de noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administratie.