UTI Grup a anuntat marti ca ar putea suspenda serviciile de mentenanta tehnica, intretinere curenta si administrare pentru Arena Nationala, din cauza nerespectarii din partea Primariei Bucuresti a conditiilor contractuale si neonorarii platilor pentru serviciile realizate in perioada noiembrie 2014 - februarie 2015. Cuantumul datoriilor Primariei Municipiului Bucuresti fata de UTI Grup se ridica in prezent la peste 3,46 milioane lei, din care pentru peste 2,55 milioane lei s-a inregistrat o intarziere de peste 64 de zile de la data scadentei. Fara aceste lucrari de mentenanta, meciurile de fotbal programate pentru 2015 ar putea fi anulate, avertizeaza UTI.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • "Neplata facturilor este nejustificata, iar aceasta situatie pericliteaza buna desfasurare a activitatii de intretinere si administrare a celui mai mare stadion din Romania si mentinerea echipamentelor la standardele de calitate stipulate in contract. In conditiile neplatii consecutive a facturilor, mentinerea la un nivel optim de functionare a tuturor instalatiilor care deservesc Arena Nationala si, in special, a celor care asigura cresterea gazonului, pentru care a fost necesara o investitie de 900.000 de euro, va fi imposibil de realizat, iar calitatea gazonului va fi afectata", se arata in comunicatul grupului UTI.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a mai comunicat marti ca "a trimis deja o somatie catre Primaria Municipiului Bucuresti in data de 6 februarie in care solicita plata datoriilor restante. Daca situatia nu se modifica in cel mai scurt timp, compania isi rezerva dreptul de a cere recuperarea sumelor restante, in orice mod in care legea ii va permite".

UTI Grup este furnizorul de servicii tehnice de exploatare, intretinere curenta si administrare pentru Arena Nationala din Bucuresti din iulie 2014. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, de catre Primaria Municipiului Bucuresti, proprietarul cladirii, pentru o perioada de patru ani.

Primaria Capitalei ar urma sa plateasca maxim 34 milioane de lei pentru aceste servicii, ele fiind realizate in baza unui acord cadru. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise la care a participat doar firma UTI GRUP.

Conform acordului cadru, cele doua parti implicate, vor semna cate un contract subsecvent pentru fiecare an de colaborare.

In septembrie 2014, UTI Grup a realizat lucrarile de modernizare a suprafetei de joc de pe Arena Nationala inaintea meciului Romania - Ungaria din preliminariile Campionatului European din 2016.