Sindicalistii din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, il acuza pe directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, ca a umflat nejustificat organigrama institutiei cu posturi de conducere si a creat o "situatie grava".

"Sindicatul nostru considera ca situatia generata de domnul Ion Aurel Stanciu este una grava, rezervandu-si totodata dreptul de a actiona pe toate caile legale pentru apararea prestigiului si performantei institutiei noastre", sustine, marti, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, intr-un comunicat remis HotNews.

Sindicatul "ATSR" readuce, astfel, in discutie conflictul pe care il are cu conducerea Regiei Autonome care detine monopolul national al serviciilor de trafic aerian.

"Conform noii organigrame impuse in stil cazon, nu se urmareste altceva decat supradimensionarea grilei de personal la niveld e management si administratie, evident odata cu cesterea numarului de directori din institutie", mai acuza sindicalistii.

In context, sindicalistii se mai plang ca directorul Stanciu, fost comandant al Statului Major al Fortelor Aeriene, ar fi refuzat "orice dialog" cu ei, incalcand astfel legislatia muncii si a dialogului social.

Sindicatul a atacat in instanta noua organigrama a ROMATSA.

Si in 16 februarie, printr-o scrisoare deschisa, sindicalistii din ROMATSA i-au solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa-i primeasca in audienta.

Ei reclamau "interventii brutale", prin interese si presiuni din partea factorului politic in ROMATSA.

Acestia au mai acuzat "interferenta dintre profilul militar al actualului manager general al RA Romatsa, alaturi de alti doi generali angajati pe functii de directori, si profilul specific al Aviatiei Civile".

Sindicalistii au mai avertizat ca situatia tensionata generata la nivelul Regiei poate afecta siguranta traficului aerian.

Descarca comunicatul integral:

Comunicat de presa al Sindicatului Romatsa