Toti membrii Consiliului de Administratie Tarom si-au dat demisia, chiar imediat dupa ce au aprobat bugetul pe 2015, a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Dumitrascu, presedintele CA Tarom, si el demisionar. Dumitrascu a mai spus ca membrii Consiliului de Administratie au mai decis, inainte de demisia in grup, sa aprobe o noua organigrama infiintand o noua functie: cea de director general adjunct. Acesta va prelua o mare parte din atributiile actualului director general, Christian Heinzmann. Practic, Heinzmann este pus in situatia de a renunta la anumite prerogative, aceasta dupa ce i-a fost redus salariul de la 23.000 euro la 5.000 euro.

Gabriel Dumitrascu spune ca bugetul pe 2015 prevede o pierdere de 9 milioane lei, fata de 120 milioane lei in 2014. "Daca pretul petrolului se va mentine la nivelul actual, am putea trece chiar si pe un usor profit", sustine Dumitrascu.

Acesta a mai spus ca membrii CA nu au fost in niciun fel fortati de Ministerul Transporturilor sau Guvern sa-si dea demisia. "Nu are nicio legatura ministerul cu demisia noastra", a precizat Dumitrascu. "Am vrut sa demonstram ca se poate eficientiza compania si fara disponibilizari", a mai afirmat Dumitrascu.