Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, alocarea unui ajutor de stat in suma de 143,4 milioane de lei in 2015 pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului - SA Petrosani. Ajutorul de stat este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Din suma totala de 143,475 milioane de lei, se acorda 93,3 milioane lei pentru produsul huila energetica livrat de unitatile intrate in proces de inchidere definitiva, suma destinata acoperirii pierderilor aferente productiei curente. Diferenta, respectiv 50,1 milioane lei, este alocata pentru platile compensatorii (25,85 milioane lei) si pentru lucrari de inchidere a minelor (24,3 milioane lei).

Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri monitorizeaza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel incat pretul carbunelui livrat de unitatile producatoare care beneficiaza de ajutor sa nu fie mai mic decat pretul carbunelui de calitate similara provenit din terte state.