Compania poloneza AmRest Holdings a anuntat vineri ca a preluat franciza de cafenele Starbucks in Romania si Bulgaria, intr-o tranzactie estimata la 16 milioane de euro, transmite Mediafax.

StarbucksFoto: AGERPRES

"AmRest Holdings a preluat integral cele doua companii care opereaza lanturile de cafenele Starbucks in Romania si Bulgaria. Pretul final al tranzactiei va fi stabilit la incheierea tranzactiei, iar achizitia retelelor Starbucks in Romania si Bulgaria se potriveste perfect cu strategia noastra si asigura mijloacele de a intra pe piata romineasca, a doua ca marime din Europa Centrala, si care are o economie intr-o dinamica crescatoare", se arata intr-un comunicat al AmRest Holdings.

In acelasi timp, prin preluarea cafenelelor din Bulgaria, compania isi intareste prezenta si portofoliul pe aceasta piata.

AmRest detine franciza pentru reteaua Starbucks din 2007, cand a deschis prima cafenea in Praga, iar in prezent opereaza 67 de cafenele in Polonia, Cehia si Ungaria. In urma tranzactie, compania va opera si cele 14 cafenele din Romania si 5 din Bulgaria.

Anul trecut, in Romania au fost deschise patru cafenele, iar pentru acest an urmeaza sa fie deschise inca 7 unitati, dintre care unele sunt deja functionale.

In aprilie 2007, Starbucks a intrat pe piata din Romania, deschizand prima cafenea din Europa Centrala si de Est, ca rezultat al unui joint-venture incheiat cu partenerul sau european, grupul elen Marinopoulos. Marinopoulos au pierdut franciza anul trecut, in favoarea unei companii din Bulgaria.

AmRest Holdings este cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrala si mai detine franciza pentru KFC, Pizza Hut si Burger King. Compania este listata la bursa de la Varsovia si are o capitalizare de 590 de milioane de euro. In 2013, compania a avut o cifra de afaceri de peste 650 de milioane de euro.