Guvernul a modificat regulamentul de functionare a Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii"

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 14:08 Economie | Companii

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare si structurii organizatorice ale  Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". Actul normativ prevede o majorare a numarului de posturi pentru Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" (ARBDD) de la 133 la 171. 

In cadrul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" se va infiinta Unitatea de Management Proiecte, care va asigura initierea, planificarea, managementul si accesarea de fonduri europene structurale si de investitii (FESI) aferente perioadei 2014¬2020.

In baza prevederilor Acordului de Parteneriat cu Romania, 2014-2020, adoptat de catre Comisia Europeana, Romania va folosi instrumentul ITI (Investitii Teritoriale Integrate) cu prioritate in cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Strategia va fi implementata printr-un plan de actiune elaborat cu expertiza Bancii Mondiale, care va include interventiile propuse si mecanismele de punere in aplicare, cu utilizarea tuturor Fondurilor Europene Structurale si de Investitii (FESI).

Hotararea adoptata astazi modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr.1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale Administratiei Rezervatiei Biosferei ¬ Delta Dunarii¬.

Investitiile Teritoriale Integrate (ITI) reprezinta un instrument de punere in aplicare a strategiilor teritoriale intr-o maniera integrata. ITI permite statelor membre sa puna in aplicare programe operationale la nivel intersectorial si sa recurga la finantare provenind de la mai multe axe prioritare ale unuia sau ale mai multor programe operationale, pentru a asigura punerea in aplicare a unei strategii integrate pentru un teritoriu specific. Ca atare, existenta ITI confera statelor membre atat flexibilitate in ceea ce priveste elaborarea programelor operationale, cat si eficienta in materie de punere in aplicare a unor actiuni integrate prin finantare simplificata.
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
1183 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri