Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa nu prelungeasca termenul de valabilitate a ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut la Santierului Naval Mangalia, termen care a expirat in data de 13 noimebrie, dupa ce oferta depusa de 2x1 Holding Cape Midia Shipyard a fost sub valoarea de lichidare a societatii, se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

Potrivit reprezentantilor AVAS, in urmatoarea perioada se va intocmi un program de restructurare pentru eficientizarea activitatii societatii si cresterea atractivitatii acesteia pe piata.

Pe baza rezultatelor obtinute in urma aplicarii programului de restructurare, AVAS va stabili cea mai buna metoda de trecere in proprietate privata a societatii.

AVAS a facut publica oferta de vanzare a actiunilor Santierului Naval Mangalia in data de 18 mai, fiind valabila 180 de zile de la data publicarii anuntului. Autoritatea a inregistrat o singura oferta pentru preluarea pachetului de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al acesteia, din partea 2x1 Holding Cape Midia Shipyard Constanta

Santierului Naval Mangalia are un capital social de 5,27 milioane de lei si este specializata in fabricarea si repararea navelor maritime si fluviale.