Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care reglementeaza numirea de administratori provizorii la companiile de stat

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2015, 16:33 Economie | Companii

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta prin care se completeaza OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Ordonanta de Urgenta prevede ca autoritatea tutelara poate desemna, prin decizie sau ordin, administratori provizorii. Durata mandatului administratorilor provizorii este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, fara a putea depasi, insa, 9 luni, informeaza Guvernul.

Modificarea actului normativ apare ca urmare a constatarii ca procedura de selectie a membrilor organelor de administrare a regiilor autonome nu reglementeaza conditiile de exercitare a interimatului in situatia in care nu se reuseste completarea echipei de administratori. In lipsa interesului fata de unele posturi din consiliul de administratie sau ca urmare a demisiei, au existat situatii in care nu s-a reusit completarea efectivului cerut de lege pentru functionarea normala a acestui organ de administrare sau conducere.

In acest context, se impune completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice prin crearea unor parghii legale cu privire la numirea unor membri provizorii ai consiliului de administratie, care sa asigure functionarea intreprinderilor publice in situatia in care, in urma derularii procedurii de selectie, nu a fost posibila completarea echipei manageriale.

OUG nr. 109/2011 constituie cadrul legislativ pentru garantarea obiectivitatii si transparentei selectiei managementului si a membrilor organelor de administrare a intreprinderilor de stat. Modul de organizare si de administrare porneste de la considerentul ca eficienta unui operator economic depinde, in mod determinant, de performanta managementului acestuia, de corecta implementare in functionarea societatii/regiei a mecanismelor de buna guvernare, mai precizeaza Guvernul.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

2150 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi