Firmele care participa la licitatiile pe bani publici vor fi obligate sa prezinte procese verbale din care sa reiasa ca si-au platit, in trecut, subcontractantii, a declarat secretarul de stat in Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri Catalin Beciu, citat de Mediafax.

El a afirmat se vor elimina astfel situatiile in care firmele care castiga licitatii publice, avansand cele mai mici preturi, nu platesc ulterior subcontractorii.

"Am venit cu un model: ce-ar fi ca printre criteriile de eligibilitate pentru participarea la o licitatie pe bani publici contractorul general sa prezinte un proces verbal de bune practici incheiat intre el si toti subcontractantii pe care i-a avut in trecut, pe acel domeniu de activitate pe care el il raporteaza ca experienta in domeniu la aceasta licitatie? Nu are acel proces verbal de bune practici, nu intra in licitatie. Pentru a putea participa la o licitatie trebuie sa arate ca a avut lucrari similare, eu ii cer la acele lucrari similare procesul verbal intre el si toti subcontractantii lui, proces verbal din care sa reiasa ca intotdeauna i-a platit, si pana la ultimul leu. Nu are acest proces verbal, nu poate intra in licitatie", a spus Beciu, la Galati, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca i-a trimis in acest sens o adresa presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, care l-a asigurat ca intr-o lege aflata in pregatire vor fi cuprise aceste prevederi.

Potrivit lui Beciu, legea va fi adoptata in circa trei luni.