Trei entitati economice din judet au notificat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti privind concedieri colective pe care intentioneaza sa le faca incepand cu 1 iunie, a declarat marti, pentru AGERPRES, directorul institutiei, Ioan Suru. Potrivit acestuia, din cauza reevaluarii organigramei si a masurilor stabilite de a acoperi contractele de livrari, Complexul Energetic Oltenia va trimite in somaj 68 de salariati, Societatea de servicii hidroenergetice Hidroelectrica- 74 persoane iar firma Gardian Group- 30 de angajati.

"Initial, am fost notificati despre decizia disponibilizarii a peste 300 de persoane. Fiecare angajator, insa, si-a reevaluat organigrama si au revenit asupra numarului comunicat, circa 130 de locuri de munca fiind pastrate in continuare", a precizat Suru.

In context, seful AJOFM Mehedinti a mai aratat ca in judetul Mehedinti, actualmente, exista un numar de 11.389 someri, din care 9.675 sunt neindemnizati si 1.714 indemnizati. Din totalul somerilor, 82,97% provin din mediul rural.