Rezultatele implementarii proiectelor informatice pentru managementul organizatiilor nu sunt pe masura asteptarilor clientilor, atat din punct de vedere al performantelor, costurilor, cat si a timpilor de implementare. O organizatie romaneasca propune un nou model de business in abordarea proiectelor informatice: unic furnizor de solutie de management, proiect IT integrat, fara buget initial, livrat ca Software as a Service (SaaS), platibil in rate lunare dupa punerea in productie.

O firma IT promoveaza un nou model de businessFoto: PRODINF Software

Indiscutabil, orice organizatie foloseste intr-un fel sau altul produse si servicii IT. Fiecare client este unic, asteptarile in implementarea proiectelor informatice fiind specifice si eterogene.

Deseori, prezentarile de marketing optimiste sunt in discordanta cu rezultatele obtinute. Proiecte nefinalizate sau cu automatizare partiala a proceselor, inregistrari multiple ale aceluiasi document, stresante prin documentatii si memorare de coduri, aplicatii provenind de la furnizori diversi sunt doar cateva din aspectele implementarilor.

O paradigma este aceea ca proiectele au fost initiate pentru managementul proceselor, optimizarea costurilor si recuperarea investitiilor, dar in foarte multe organizatii, costurile cu proiectele IT sunt in continua crestere, inscriindu-se intr-o spirala paguboasa pentru client.

Termene mari de implementare, infrastructura hardware costisitoare, mentenanta precara, imposibilitatea dezvoltarii de noi functionalitati pentru un management performant si noile versiuni consumatoare de timp si bani sunt doar cateva dintre problemele actuale ale organizatiilor.

Pe scurt, astfel de proiecte nu si-au atins scopul pentru care au fost initiate, deci s-au irosit timp si bani, iar clientii si-au pierdut increderea.

PRODINF Software vine sa raspunda problemelor de mai sus cu un nou model de business: unic furnizor de solutie de management, proiect IT integrat, fara buget initial, livrat ca Software as a Service (SaaS), platibil in rate lunare dupa punerea in productie.

Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, PRODINF Software a elaborat o aplicatie integrata pentru managementul organizatiilor din domeniul public si privat, EMSYS - Enterprise Management SYStem, aplicatie implementata cu succes in numeroase proiecte nationale si internationale pentru diverse industrii: Asigurari, Constructii, Utilitati, Universitati, Sector Public, Productie Alimentara, Fabricatie, Transport, Extractie titei & gaze naturale, Retail, Distributie, E-commerce, Resort Management.

Noul model de business presupune furnizarea unui serviciu care sa sustina procesele operationale, suport si de management, ca unic furnizor de solutie.

Costurile totale ale furnizarii unui asemenea serviciu (infrastructura hardware si software, licente baze de date si aplicatie, mentenanta si administrarea lor, utilitati, solutie "Disaster Recovery" etc.), pe de o parte, si costurile implementarii, pe de alta parte, sunt esalonate si platite sub forma de chirie lunara dupa punerea in productie a proiectului, oferind incredere si garantie deplina ca nu se vor irosi resurse financiare, in conditiile rezolvarii integrale a obiectivelor propuse.

"Today's choice for tomorrow's business" , "Design your business", "All in one solution", "Software as a Service" reprezinta dezideratele care stau la baza aplicatiilor si serviciilor furnizate de PRODINF Software.

Proiecte de succes livrate dupa modelul de mai sus: LACTAG (Romania), Green Crescent Insurance Company (Emiratele Arabe Unite).