Rafo Onesti si-a achitat integral datoriile de 234 milioane euro catre bugetul de stat. Aceasta s-a realizat prin plati facute de Petrochemical Holding pentru societatea Rafo si prin compensarea unor obligatii, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, citat duminica de NewsIn.

Datoriile fiscale si vamale ale Rafo, in valoare de 8.980.495.324.160 lei vechi, au fost achitate prin platile efectuate de Petrochemical Holding in septembrie si noiembrie a.c., dupa ce organele fiscale au aprobat cererile de compensare depuse de SC Rafo SA, se precizeaza in comunicat.

Potrivit ANAF, la sfarsitul anului trecut datoriile fiscale totale ale Rafo catre buget se ridicau la aproximativ 360 milioane de euro, valoare pe care reprezentantii rafinariei au contestat-o, insa, in instanta.

In urma majorarii de capital aprobate la 21 noiembrie, prin conversia creantelor detinute de Petrochemical Holding Gmbh, Tender SA si Prospectiuni SA, actionarii Rafo sunt: Calder A International BV (35,99%), Petrochemical Holding Gmbh (31,67%), Balkan Petroleum (20,99%), Raglam Overseas Ltd (7,51%), Prospecţiuni SA (2,27%), Tender SA (0,69%) si Atlas Gip SA (0,47%).