Sodexo, jucator de top pe piata romaneasca a tichetelor, este prima companie care anunta includerea de noi comercianti in reteaua de parteneri care pot accepta plata alimentelor cu cardurile de masa, cel mai nou beneficiu extrasalarial pe care angajatorii se pregatesc sa il ofere angajatilor lor. Sodexo intentioneaza sa fie printre primele companii emitente de carduri de masa, oferind astfel angajatorilor si angajatilor acestora posibilitatea de a alege intre tichete de masa in format electronic si cele pe hartie.

Cardurile de masa Gusto Pass pot fi folosite in retelele de retail Carrefour, Mega Image si ProfiFoto: Sodexo

Sodexo intra astfel in parteneriat cu retelele de magazine Carrefour, Mega Image si Profi, in cadrul carora consumatorii vor putea utiliza cardurile de masa Gusto Pass.

Reteaua de parteneri Sodexo

In prezent, reteaua de comercianti la care pot fi utilizate cardurile de masa Sodexo Gusto Pass acopera peste 85% din teritoriul tarii, fiind astfel cea mai mare retea la care pot fi utilizate tichetele de masa in format electronic.

Reteaua de comercianti va continua sa se extinda pana la finalul anului, astfel ca Sodexo va oferi in continuare cea mai mare retea de afiliere atat pentru tichetele de masa pe suport de hartie, cat si pentru cele emise pe card, mentinandu-si pozitia de lider national, asa cum a reusit in ultimii 16 ani, de cand emite in Romania. In prezent, reteaua de comercianti care accepta tichetele de masa pe hartie Gusto Pass include peste 66.500 de unitati de retail.

"Realizarea primelor parteneriate cu mari retaileri, precum Carrefour, Mega Image si Profi este o garantie a faptului ca vom oferi cea mai mare retea de comercianti pentru noul card de masa Gusto Pass", declara Jean Istasse, CEO Sodexo Romania.

La nivel mondial, grupul Sodexo emite 65%-70% din volumele sale pe carduri. "Ne asteptam ca tichetele de masa in format electronic sa se bucure de real succes si in Romania, de aceea, sub conceptul , obiectivul nostru este sa facem noua tehnologie cat mai simpla pentru consumatorii si clientii nostri corporate", spune Jean Istasse.

Cum pot fi folosite cardurile Gusto Pass

Tichetele de masa electronice sunt carduri dedicate exclusiv alocatiei individuale de hrana a angajatilor si pot fi utilizate numai in acele unitati de alimentatie publica echipate sa accepte carduri si care au contracte incheiate cu unitatile emitente.

1. Cardurile Sodexo Gusto Pass sunt emise sub licenta MasterCard, incorporeaza tehnologia chip&pin si sunt contactless;

2. La momentul achitarii alimentelor la comercianti, cardurile de masa vor fi debitate cu valoarea integrala a produselor cumparate;

3. Sumele cu care sunt alimentate cardurile de masa vor avea aceeasi perioada de valabilitate ca si tichetele de masa pe suport de hartie;

4. Valoarea nominala a tichetelor de masa, indiferent de suport, este de 9,41 lei, incepand cu luna mai, in crestere de la 9,35 de lei;

5. Niciun cost suplimentar pentru angajati; toate costurile cu tichetele de masa in format electronic vor fi suportate de catre angajatori;

6. Nu sunt carduri clasice;

7. Nu este permisa alimentarea cardului cu alte sume;

8. Nu este permisa retragerea de numerar

In Romania, grupul Sodexo este prezent din 1998, iar azi are 630 de angajati si ofera solutii cuprinzatoare pentru Calitatea Vietii, precum: beneficii pentru angajati, programe de incentivare, beneficii publice, servicii de alimentatie/catering, managementul facilitatilor.