Martha Stewart, femeie de afaceri americana si producatoare de emisiuni televizate pe tee de decoratiuni interioare, isi va vinde imperiul - Martha Stewart Living Omnimedia - pentru suma de 353 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presa transmis luni si citat de AFP.

marthastewart.comFoto: captura marthastewart.com

Cumparatorul este grupul Sequential Brands Group.

Martha Stewart, care a devenit cunoscuta construindu-si afacerea de la zero, va ocupa postul de director sef de creatie in cadrul Sequential, se mai arata in comunicat.

Aceasta tranzactie pune punct carierei colorate a acestei redutabile femei de afaceri in varsta de 73 de ani, care si-a construit un brand de amenajari interioare, sfaturi culinare si de gradinarit, prezentate in emisiuni foarte apreciate, reviste si transpuse in articole de uz casnic.

Inalta, blonda si eleganta, Martha Stewart a tinut prima pagina a ziarelor in 2004, dupa ce a fost condamnata la inchisoare pentru ca a mintit autoritatile cu privire la o operatiune bursiera pe baza unor informatii obtinute prin insider trading. Ea a petrecut 5 luni in detentie.

In 2011 a reusit sa recastige controlul asupra companiei sale fondate in 1997. Dupa listarea la bursa in 1999, in plina expansiune pe internet, valoarea grupului a atins aproape 2 miliarde de dolari.

Produsele Martha Stewart sunt distribuite de aproape toti marii retaileri din SUA: Home Depot, Macy's, JCPenney, PetSmart etc.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a anului, dar Martha Stewart dispune de o perioada de 30 de zile in care poate sa se retraga, se mai arata in comunicat.

Sequential Brands Group este un grup care opereaza branduri si licente de la producatori si distribuitori. Compania are in portofoliul sau brandul de blugi al cantaretului Justin Timberlake, William Rast, si cel de obiecte de casa Linens'n Things.