Ca Romania este plina de oameni de IT incredibil de talentati, nu mai este un secret pentru nimeni. Ca unii dintre ei au creat solutii de succes vanate de gigantii din strainatate si asta se stie. Dar ca tot romani sunt si cei care au creat jocurile pe care le jucati in fiecare zi, in timp ce beti cafeaua, asteptati metroul sau va bucurati de pauzele de la serviciu, stie mai putina lume.

Alphabetty SagaFoto: Playtech

Playtecha stat de vorba cu doi dintre membrii echipei King Romania, un fel de "fabrica de virale" in materie de gaming mobil.

Putine companii de gaming mobil sunt la fel de apreciate (atat de utilizatori cat si de investitori) si cunoscute precum King. King este o companie de jocuri fondata in 2003, in Stockholm, Suedia. In lume sunt cinci studiouri: Stockholm, Malmo, Barcelona, Londra si Bucuresti. Prima data cand am vizitat sediul King Romania, in el lucrau 30 de persoane. Acum, mutat intr-o cladire impunatoare din zona Eroilor, din Capitala, biroul adaposteste 105 persoane. Nu e de mirare, avand in vedere ca primul titlu dezvoltat de romani sub sigla companiei suedeze, Bubble Witch Saga, este unul dintre cele mai populare jocuri din magazinele de aplicatii.

Luna trecuta, ei au lansat un joc nou care a convis deja intre 10 si 50 de milioane de persoane sa-l instaleze. Se numeste AlphaBetty Saga si, spre deosebire de Bubble Witch sau Candy Crush, acesta are si o latura educativa. Il puteti descarca gratuit de aici(Android) si aici(iOS).

integral pe Playtech