Lukoil nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana (CE) in privinta activelor puse sub sechestru in Romania, a afirmat luni presedintele grupului rus, Vagit Alekperov, transmite TASS, citata deAgerpres.

Comisia Europeana a confirmat ca a primit scrisoarea venita de la Lukoil si ca investigheaza acest caz, dar nu a facut alte comentarii.

'Nu, scrisorile au fost analizate recent. Sper ca se va rezolva aceasta problema', a declarat luni Alekperov.

LukOil a cerut interventia Comisiei Europene in ancheta din Romaniacare vizeaza compania, argumentand ca este vorba de masuri impuse de "o instanta judiciara relativ mica" dar care au un "impact european", potrivit Mediafax. Thomas Muller, vicepresedintele LukOil, a atras atentia ca ar putea fi puse sub sechestru active in valoare de 2,2 miliarde de euro, inclusiv conturi bancare din Marea Britanie si Olanda.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au instituit sechestru asupra unor bunuri apartinand LUKOIL EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda, pana la concurenta sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare detinute de aceasta entitate juridica la banci comerciale situate in U.K. si Olanda, asupra primelor de emisiune in cuantum de 1.880.931,388 lei precum si asupra unui numar de 176.840.629 actiuni, detinute de aceasta in cadrul S.C.Petrotel Lukoil S.A.