Google Earth a implinit in acest an un deceniu de "activitate". A fost programul prin care multi au "calatorit" in alte tari si au cercetat locuri la care doar visau. Totusi, pe langa utilitatea aceasta directa, prin Google Earth au fost facute si descoperiri surprinzatoare, ciudate si, uneori, incredibile, potrivit Playtech.

Lagar din Coreea de NordFoto: Google Earth

ABC a publicat o galerie foto cu imagini interesante si ciudate surprinse prin Google Earth. Cu ajutorul acestui program poti sa zbori peste planeta si sa vezi foarte multe lucruri interesante, de la labirinturi complicate create in lanuri de grau la prezentarea geometriei simple din cel mai mare cimitir de avioane. De asemenea, daca esti interesat de asa ceva, poti gasi tot felul de oameni surprinsi in ipostaze cat mai nepotrivite sau amuzante.

Descoperiri ciudate in 10 ani de Google Earth

Google Earth a servit la descoperirea unui lagar de detinuti in Coreea de Nord. Activisti ai drepturilor omului si bloggeri au utilizat programul Google, care cu siguranta n-a fost gandit fix pentru asa ceva, si l-au aplicat pe hartile tarii. Drept rezultat, s-a descoperit un sistem de zeci de lagare de detinuti pe teritoriul nord-coreean. Nu mai putin de 250.000 de detinuti politici si familiile lor lucreaza pentru ratii de mancare in lagare de munte, potrivit estimarilor unor grupuri internationale pentru drepturile omului.

Mii de zacaminte arheologice noi au fost gazite prin sistemul de imagini 3D Google Earth, care poate servi ca instrument de sprijin pentru cei care lucreaza in arheologie. In 2011, arheologul australian David Kennedy a spus ca a folosit Google Earth pentru a localiza 2.000 de noi zacaminte. Pentru aceasta, a observat amanuntit hartile zonelor prin acest sofware satelitar si a solicitat ulterior ajutorul unor colegi ca sa se asigure de descoperire.

Prin Google Earth a fost observata "Steaua lui David" pe un aeroport din Iran. Aceasta a fost descoperita in 2010 pe acoperisul unei cladiri a aeroportului din Teheran, iar aceasta stea este simbol al iudaismului. Functionarii care lucrau acolo au cerut ca simbolul sa fie retras. Cladirea fusese construita de ingineri israelieni, dar nimeni nu parea sa stie de existenta acesteia pe acoperis.

integral pe Playtech