Lista companiilor aeriene interzise in Uniunea Europeana a fost actualizata miercuri de Comisia Europeana, care a ridicat interdictia impusa companiei Blue Wing Airlines din Surinam si restrictiile de exploatare impuse companiei Pakistan International Airlines (PIA), informeaza site-ul oficial al Comisiei.

Dupa ce au fost incluse in lista neagra, Blue Wing Airlines si PIA au realizat o serie de actiuni corective, datorita carora au fost eliminate de pe lista neagra.

Comisia Europeana va urmari indeaproape si va verifica diverse companii aeriene din Rusia, asupra carora autoritatile ruse au impus restrictii de exploatare.

Transportatorii individuali TAAG Angola Airlines, Mahan Air si Ukrainian Mediterranean Airlines au facut progrese semnificative catre adoptarea masurilor privind respectarea normelor de siguranta. Totusi, Comisia Europeana, cu sprijinul Comitetului pentru siguranta aeriana, a decis ca excluderea acestor companii de pe lista neagra ar fi prematura in aceasta etapa.

Asadar, lista neagra contine opt companii strict interzise in Uniunea Europeana:

1. AIR KORYO - Republica Populara Democrata Coreeana(RPDC)

2. AIR WEST CO.LTD - Sudan

3. ARIANA AFGHAN AIRLINES - Afganistan

4. MAHAN AIR - Republica Islamica Iran

5. SILVERBACK CARGO FREIGHTERS - Ruanda

6. TAAG ANGOLA AIRLINES - Angola

7. UKRAINIAN MEDITERRANEAN AIRLINES - Ucraina

8. VOLARE AVIATION ENTREPRISE - Ucraina

Transporatorii din Guineea Ecuatoriala, Indonezia, Republica Kargaza, Liberia, Sierra Leone, Swaziland si Republica Democrata Congo (cu o singura exceptie) au interdictie in Uniunea Europeana.