Adrian Pascu va prelua, incepand cu 1 august 2015, pozitia de Director General pentru divizia de lactate Europa de Sud Est, conducand echipa de management pentru Danone Romania, Bulgaria, Grecia, Moldova si Tarile Adriatice, a anuntat luni grupul. Adrian Pascu il va inlocui Dieter Schulz, al carui mandat de trei ani se incheie si care va prelua noi responsabilitati in cadrul grupului.

Adrian Pascu Director General Danone Europa de Sud EstFoto: Danone Romania

Adrian Pascu revine in Romania dupa o experienta de aproape doi ani in Danone Rusia, unde a detinut pozitia de Director de Vanzari pentru Divizia Moscova. Anterior el a detinut mai multe pozitii in organizatia de vanzari a Danone Romania, contribuind semnificativ la dezvoltarea companiei. Ultima pozitie detinuta a fost cea de Director Comercial.

  • "Ma bucur sa revin in Romania dupa o valoroasa experienta internationala, cunosc foarte bine echipa de aici, avem profesionisti excelenti, cunosc bine specificul local si sunt convins ca Danone poate continua sa contribuie la dezvoltarea dinamica a pietei si societatii romanesti, asa cum a facut constant in ultimii 16 ani. Prioritatea mea va fi sa intaresc pozitia Danone Romania ca lider puternic pe segmentul de iaurt si sa asigur dezvoltarea sa sustenabila si profitabila", a declarat Adrian Pascu.

Adrian Pascu este absolvent al Facultatii de Fizica, Universitatea Iasi, si detine un titlu MBA ELITEC de la aceeasi universitate. Si-a inceput cariera in business in companii precum Henkel si Campofrio si are peste 10 ani de experienta in Danone, unde a avansat constant pe diferite pozitii.

Danone Romania are in portofoliu peste 90 de sortimente, realizate in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte colectat de la fermierii romani. Compania face parte din grupul Danone, care este prezent in 140 de tari si care in 2014 a avut vanzari de peste 20 miliarde euro.