Creditorii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au aprobat luni dupa-amiaza planul de disponibilizare propus de administratorul judiciar Tudor&Asociatii, a declarat pentru Agerpres liderul de sindicat Alexandru Tanase. Potrivit acestuia, din 1 octombrie 2015 vor fi disponibilizati 1.525 de salariati, iar incepand cu 31 martie 2016, alti 520 de salariati. Acestia vor primi, pe o perioada de 12 luni, cate 1.740 lei pe luna ca venit lunar de completare, iar pentru alte 12 luni, cate 1.200 de lei.

RAANFoto: raan.ro

"Acum asteptam ca, in sedinta de Guvern de miercuri, 29 iulie, sa se aloce fondurile necesare pentru punerea in practica a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective", a precizat Tanase.

In context, el a mai aratat ca spera, ca tot miercuri, guvernul sa aprobe si bani pentru plata salariilor restante a tuturor salariatilor RAAN si solutionarea cererilor inaintate cu ocazia miscarilor de strada care s-au organizat la Drobeta Turnu Severin si platformele industriale Romag-Termo si Romag-Prod, in perioada 13-24 iulie.

In timpul desfasurarii adunarii creditorilor, aproximativ 100 de angajati au marsaluit in fata sediului RAAN pe trecerea de pietoni, blocand la intervale de zece minute traficul rutier, in speranta ca doleantele lor fi in atentia celor de a caror decizie atarna viitorul statutului lor de angajati.